تغییر شماره حساب یارانه و اصلاح اطلاعات خانوار به دلایل مختلف از جمله تعویض حساب بانکی یا بروز مشکلات در دریافت یارانه یا حتی فوت سرپرست، ضروری است. برای تغییر شماره حساب یارانه غیر حضوری و حضوری باید ابتدا به بانک مراجعه کرده تا حساب در سامانه ebank فعال شود. سایر مراحل تغییر شماره حساب معیشتی، نکات و راهحلهای غیرحضوری این کار را نیز بررسی میکنیم.
اگر بهدنبال روشی برای تغییر شماره حساب یارانه بانک تجارت، تغییر شماره حساب یارانه بانک ملی و دیگر بانکها هستید مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
آیا امکان تغییر شماره حساب یارانه وجود دارد؟
بله، امکان تغییر شماره حساب یارانه وجود دارد و افراد میتوانند در صورت نیاز، برای تغییر دادن شماره حساب یارانه به پلیس ۱۰+ مراجعه کنند.
شما میتوانید از سایت حمایت برای دریافت اطلاعاتی مثل دهک خانوار، وضعیت واریز یا عدم واریز یارانه و ثبت درخواست تغییر دهک یا اعتراض به دهکبندی استفاده کنید. بااینحال پیشنهاد میکنیم از راهکارهای سادهتر و سریعتر مثل مراجعه به پیشخوان ۲۴ برای بهدست آوردن اطلاعات فوق و استعلام یارانه استفاده کنید؛ کافی است وارد لینک استعلام یارانه معیشتی شوید.
معرفی و بررسی علتهای تغییر شماره حساب یارانه
علل متنوع و مختلفی مثل فوت سرپرست خانوار یا مفقودی و دزدی کارت و اطلاعات آن، منجر به ایجاد ضرورت برای تغییر دادن شماره حساب معیشتی خواهد شد. در ادامه، هر یک از این موارد را معرفی و بررسی میکنیم.
تغییر شماره حساب یارانه بعد از فوت سرپرست
در صورت فوت سرپرست خانوار، یارانه بهطور خودکار قطع نخواهد شد؛ بااینحال لازم است یکی از اعضای خانواده بهعنوان سرپرست جدید تعیین شود. این فرایند از طریق ثبتنام در سامانه حمایت و مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت، امکانپذیر است.
تغییر بانک، حساب و شبای بانکی سرپرست خانواده
بسیاری از افراد به دلایل مختلف مانند رضایت از خدمات یک بانک دیگر، دریافت تسهیلات یا تجمیع حسابها، تصمیم به تغییر بانک و افتتاح حساب جدید میگیرند. در این صورت برای ادامه دریافت یارانه باید شماره شبا یارانه را تغییر دهند.
تغییر شماره حساب یارانه بعد از دزدی یا مفقودی کارت و اطلاعات آن
گاهی دزدی یا مفقودی کارت علت تغییر شماره شبای یارانه است؛ چراکه ممکن است سوءاستفاده انجام شود. در نتیجه، باید پس از این اتفاقات تغییر شماره حساب ازطریق مراجعه به پلیس +۱۰ انجام شود.
بروز مشکل یا ایراد در حساب بانکی سرپرست خانوار
در برخی مواقع، حساب بانکی اعلامشده به دلایلی مانند مسدودی، قابل استفاده نیست. در این حالت یارانه به حساب واریز نمیشود و برگشت میخورد؛ بنابراین دارنده حساب باید در اسرع وقت یک حساب فعال معرفی کند تا امکان دریافت یارانه فراهم شود.
ثبت اشتباه و نادرست حساب بانکی در زمان ثبتنام یارانه
یکی دیگر از دلایل رایج، وارد کردن اشتباه شماره شبای بانکی در سامانه هنگام ثبتنام یارانه است. در صورت مغایرت اطلاعات ثبتشده با اطلاعات بانکی، یارانه واریز نمیشود.
شرایط و مدارک برای تغییر حساب یارانه
برای تغییر شماره حساب یارانه، چه بهصورت حضوری و چه اینترنتی، باید اطلاعات هویتی سرپرست خانوار را در اختیار داشته باشیم. در ادامه، مدارک لازم جهت تغییر حساب یارانه آورده شده است:
- کارت ملی سرپرست خانوار (برای احراز هویت حضوری)
- شماره شبای بانکی جدید و فعال به نام سرپرست
- سیمکارت به نام سرپرست (برای ورود به سامانه اینترنتی)
- فرم تغییر اطلاعات (در مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان)
سرپرست خانوار باید شخصاً درخواست را ثبت کند. حساب جدید باید فعال و به نام سرپرست باشد. اطلاعات هویتی (کد ملی، شماره همراه) باید با اطلاعات ثبتشده در سامانه تطابق داشته باشد.
مراحل حضوری تغییر شماره حساب یارانه
تغییر شماره حساب یارانه بهصورت حضوری از طریق پلیس +10 انجام میشود. در این روش، سرپرست خانوار باید شخصا به یکی از دفاتر پلیس +10 مراجعه کرده و مدارک شناسایی معتبر از جمله کارت ملی را همراه داشته باشد؛ همچنین شماره شبای بانکی جدیدی که به نام خود سرپرست است باید ارائه شود.
نکته: سرپرست خانوار باید پیش از مراجعه به پلیس +10، به بانک مربوطه مراجعه کرده و درخواست ثبت شماره حساب جدید در سامانه EBANK، را بدهد. سایر مراحل این کار به ترتیب زیر است:
- مراجعه به یکی از مراکز پلیس +10
- ارائه کارت ملی سرپرست خانوار
- ارائه شماره شبای جدید به نام سرپرست
- تکمیل فرم تغییر اطلاعات بانکی
- دریافت رسید ثبت اطلاعات
کاربر پس از تکمیل فرم مخصوص و تأیید اطلاعات، رسیدی دریافت میکند که نشاندهنده ثبت تغییرات است. این روش معمولا چند روز کاری برای اعمال نهایی زمان میبرد.
آموزش غیرحضوری تغییر شماره حساب یارانه
تغییر شماره حساب یارانه غیرحضوری باید از طریق سامانه رفاهی انجام میشود؛ بااینحال این سامانه در حال حاضر، خدمات تغییر شماره حساب را ارائه نمیدهد. در صورت شروع فعالیت این سامانه، باید به نکات زیر توجه داشته باشید.
شماره شبای واردشده باید حتما به نام سرپرست خانوار باشد؛ در غیر این صورت تأیید نمیشود همچنین در صورت ورود اشتباه اطلاعات یا ناهماهنگی در مشخصات بانکی، پرداخت یارانه قطع موقت خواهد شد تا اصلاح انجام شود.
سایت ویرایش اطلاعات حساب برای یارانه
در حال حاضر، امکان ورود به سامانه ثبت نام و تغییر شماره حساب یارانه، وجود ندارد. بااینحال، سرپرستان خانوار میتوانند از طریق سامانه «حمایت» به نشانی hemayat.mcls.gov.ir وضعیت دهکبندی و اطلاعات اقتصادی خانوار خود را مشاهده کنند؛ سرپرستان میتوانند در صورت نیاز، اعتراضات مربوط به دهکبندی را ثبت کنند.
برای تغییر شماره حساب یارانه، لازم است سرپرست خانوار به شعبه بانک عامل مراجعه کرده و پس از افتتاح حساب جدید، اطلاعات آن را از طریق سامانههای داخلی بانک یا مراجع ذیصلاح ثبت کند؛ همچنین مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +۱۰ برای اصلاح اطلاعات خانوار الزامی است.
جمعبندی
تغییر شماره حساب یارانه فرآیندی است که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله فوت سرپرست، مفقودی کارت یا اشتباه در ثبت اطلاعات بانکی ضرورت پیدا کند. خوشبختانه این امکان بهصورت حضوری ازطریق مراجعه به بانک مربوطه و دفاتر پلیس +۱۰ فراهم است. اگرچه روش غیرحضوری نیز در آینده ممکن است از طریق سامانههای آنلاین فعال شود. با رعایت نکات ذکرشده در این مطلب، میتوانید بهراحتی شماره حساب یارانه خود را اصلاح کرده و از بروز مشکلات احتمالی در پرداخت یارانه جلوگیری کنید.
نظرات کاربران