خرید بیمه تکمیلی، مسئله حیاتی و مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید؛ چراکه با افزایش هزینه‌های درمانی و مراقبتی، استفاده از خدمات بیمه تکمیلی می‌تواند کمکی برای خانواده‌ها باشد اما چگونه می‌توان یک بیمه متناسب با نیاز هر فرد، خانواده یا حتی سازمان تهیه کرد؟…

هزینه‌های درمانی و مراقبتی همواره جزء دغدغه‌های مردم بوده است؛ چرا که این هزینه‌ها غیرقابل پیشبینی و گران است اما آیا بیمه پایه تامین اجتماعی و سلامت و… برای جبران این هزینه‌ها کفایت می‌کند؟ خیر! اینجاست که انواع بیمه تکمیلی به‌عنوان راهکار کارآمد و مؤثر به مردم پیشنهاد می‌شود.

شما می‌توانید با توجه به شرایط و مدارک خود هر نوعی از بیمه تکمیلی تحت پوشش هر یک از شرکت‌های بیمه‌ای موردنظرتان را انتخاب کنید. ما در این متن مفهوم بیمه تکمیلی، انواع آن، پوشش‌های بیمه تکمیلی برای انواع آن، ملاک‌های انتخاب شرکت بیمه‌کننده و لیستی از شرکت‌های بیمه تکمیلی معتبر و قدیمی را به‌همراه نحوه دریافت بیمه تکمیلی و آموزش استعلام اصالت و صدور آن آورده‌ایم تا شما را در مسیر مدیریت هزینه‌های مراقبتی و درمانی یاری کنیم؛ بنابراین تا انتهای این مطلب از پیشخوان۲۴ همراه ما بمانید.

بیمه تکمیلی چیست؟

بیمه تکمیلی نوعی از بیمه‌نامه است که به‌عنوان مکمل بیمه پایه و درراستای جبران کاستی‌های آن در زمینه تعهدات ارائه شده است. این نوع از بیمه هزینه‌های پزشکی، دارویی، جراحی حتی بیماری‌های لاعلاج و صعب‌العلاج را بیشتر و بهتر پوشش می‌دهد؛ البته بیمه تکمیلی هزینه خدمات زیبایی را پوشش نمی‌دهد. لازم به ذکر است که خدمات ارائه‌شده در انواع بیمه‌نامه‌های تکمیلی با یکدیگر متفاوت است؛ بنابراین قیمت دریافت بیمه تکمیلی نیز تفاوت دارد.

انواع بیمه تکمیلی

علاوه‌بر این‌که شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات بیمه تکمیلی متنوع هستند، تعهدات و پوشش بیمه تکمیلی نیز در انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شود. هر یک از انواع بیمه‌نامه‌های تکمیلی، شرایط و مدارک و قوانین منحصربه‌فردی دارند که با توجه به آنها می‌توانید نوع بیمه تکمیلی مناسب خود را انتخاب کنید.

بیمه تکمیلی انفرادی

بیمه تکمیلی انفرادی مناسب افرادی است که می‌خواهند به‌صورت تکی تحت پوشش خدمات بیمه تکمیلی قرار بگیرند. این نوع از بیمه نیازی به خرید بیمه پایه ندارد و معمولا کسانی‌که دارای شغل آزاد باشند یا در ارگان خاصی مشغول به کار نباشند، این نوع بیمه تکمیلی را انتخاب می‌کنند. در ضمن، بیمه تکمیلی درمان انفرادی محدودیت سنی ۱۸ تا ۷۰ سال دارد. شرکت‌های بیمه تکمیلی که ارائه‌دهنده خدمات بیمه انفرادی هستند عبارت‌اند از:

بیمه تکمیلی خانواده

کسانی‌که می‌خواهند تمام اعضای خانواده خود را تحت پوشش خدمات بیمه تکمیلی قرار دهند، می‌توانند از بیمه تکمیلی خانواده استفاده کنند. خرید بیمه تکمیلی خانواده نیز نیازی به داشتن بیمه پایه ندارد و محدودیت سنی آن نیز ۱۸ تا ۷۰ سال است.

نکته حائز اهمیت درمورد بیمه تکمیلی خانواده این است که برخی از انواع آن تنها هزنیه‌های ضروری را پوشش می‌دهند و هزینه‌های بیماری‌های خاص یا عمل‌های ویژه را پشتیبانی نمی‌کنند. در ادامه برخی از سایر نکات مهم و اساسی درمورد بیمه خانواده تکمیلی را آورده‌ایم تا شما را با چند نمونه از جزئیات آن آشنا کنیم:

بیمه تکمیلی گروهی

بیمه تکمیلی گروهی، مناسب کارفرمایانی است که قصد دارند تمام پرسنل سازمان، شرکت یا کارگاه‌شان را بیمه کنند. در گذشته محدودیت دریافت خدمات بیمه تکمیلی برای شرکت‌ها، حداقل ۵۰ نفر بود؛ اما در حال حاضر این محدودیت به حداقل ۱۵ نفر کاهش پیدا کرده است. در ضمن، بیمه تکمیلی گروهی نیازمند داشتن بیمه پایه است که شما می‌توانید از طریق خدمت مشاهده سوابق بیمه پیشخوان۲۴، استعلام آن را بگیرید.

بیمه تکمیلی رانندگان تاکسی

بیمه تکمیلی رانندگان تاکسی از سال ۱۴۰۰ اجرایی شده و نیازمند داشتن بیمه پایه است. بیمه تکمیلی سلامت رانندگان تاکسی دارای اعتبار یک‌ساله است و یکی از شرایط دریافت آن نیز داشتن سابقه رانندگی بدون حادثه با حداقل تخلف رانندگی است.

بیمه تکمیلی رانندگان در دو طرح اول (پایه) و دوم ارائه می‌شود؛ هزینه بیمه طرح اول رایگان است اما رانندگانی که قصد استفاده از خدمات طرح دوم را دارند، باید به ازای هر نفر مبلغ ۴۱۲ هزار تومان پرداخت کنند. رانندگانی که مشمول دریافت خدمات بیمه تکمیلی رانندگان می‌شوند، عبارت‌اند از:

بیمه تکمیلی بازنشستگی تامین اجتماعی

بیمه تکمیلی بازنشستگی برای مستمری بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی و افراد تحت تکفل آنهاست. این بیمه تکمیلی دارای اعتبار یک‌ساله است و حق بیمه بازنشستگی در سال ۱۴۰۳ نیز، به ازای هر فرد، ۳۰۵,۰۰۰ تومان در نظر گرفته شده است. بیمه تکمیلی تامین اجتماعی دارای سقف تعهدات مختلفی است که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تعهدات و پوشش‌های بیمه تکمیلی

منظور از تعهدات و پوشش‌های بیمه تکمیلی، این است که شرکت بیمه‌گر در ازای پرداخت حق بیمه، تعهداتی را در قبال بیمه‌کننده (خریدار بیمه) می‌پذیرد که باید آنها را به‌طور کامل اجرا کند. تعهدات و پوشش‌های بیمه تکمیلی، انواع مختلفی دارند که در جدول زیر آنها را به شما معرفی کرده‌ایم.

لیست تعهدات و پوشش‌های بیمه تکمیلی
نوع پوشش خدمات درمانی
پوشش‌های اصلی بیمه تکمیلی هزینه‌های بستری‌؛

جراحی؛

شیمی‌درمانی‌؛

رادیوتراپی؛

آنژیوگرافی قلب؛

گامانایف و انواع سنگ‌شکن (درمان Day Care)؛

هزینه همراه زیر ۷ سال و بالاتر از ۷۰ سال در بیمارستان‌؛

هزینه آمبولانس و سایر فوریت‌‌های پزشکی.

پوشش‌های اضافی بیمه تکمیلی افزایش سقف تعهدات مربوط به عمل‌های جراحی سرطان، مغز و اعصاب مرکزی و نخاع (به‌جز ستون فقرات)، گامانایف، قلب، پیوند ریه، پیوند کبد، پیوند کلیه و پیوند مغز استخوان؛

هزینه‌های زایمان (طبیعی و سزارین)؛

هزینه‌های مربوط ‌به درمان نازایی و ناباروری (عمل‌های جراحی مرتبط، IUI ، ITSC ،ZIFT ،GIFT میکرواینجکشن و IVF)؛

جبران هزینه‌های خدمات آزمایشگاهی (مانند آزمایش‌‌های تشخیص پزشکی، پاتولوژی یا آسیب‌‌شناسی و ژنتیک پزشکی، انواع رادیوگرافی، نوار قلب، فیزیوتراپی و …)؛

هزینه عمل‌های مجاز سرپایی (مانند شکسته‌بندی، گچ‌گیری، ختنه، بخیه، کرایوتراپی، اکسیزیون لیپوم، بیوپسی، تخلیه کیست و لیزر درمانی)؛

هزینه‌های رفع عیوب انکساری چشم (دارای محدودیت در میزان ضعف بینایی)؛

هزینه‌های ویزیت، دارو و خدمات اورژانس (در موارد بدون نیاز به بستری)؛

هزینه‌های دندان‌پزشکی؛

هزینه‌های خرید عینک طبی، لنز تماس طبی و هزینه‌های مربوط ‌به خرید سمعک.

هزینه‌های پاراکلینیکی نوع اول (اضافی) هزینه‌های سونوگرافی؛

سونو غربالگری؛

ماموگرافی؛

انواع اسکن؛

انواع آندوسکوپی؛

ام آر آی؛

اکوکاردیوگرافی؛

استرس اکو؛

انواع آنژیوگرافی (به‌جز قلب و چشم)؛

پزشکی هسته‌ای؛

سی تی آنژیوگرافی؛

پنتاکم؛

فوندوسکوپی؛

کانفواسکن؛

انتروپیون؛

پاکیمتری و تمام تست‌های بینایی سنجی ICG) IOL master ، HRT)؛

انواع آندوسکوپی (با یا بدون بیهوشی).

هزینه‌های پاراکلینیکی نوع دوم (اضافی) هزینه‌های مربوط به انواع تست سلامت (مانند تست ورزش، تست آلرژی، تست تنفسی (اسپیرومتری))؛

نوارعضله (EMG)؛

نوارعصب (NCV)؛

نوار مغز (EEG)؛

نوار مثانه (سیستومتری یا سیستوگرام)؛

شنوایی سنجی؛

بینایی سنجی؛

آنژیوگرافی چشم؛

هولترمانیتورینگ قلب؛

تست خواب (دانسیتومتری)؛

تمپانومتری؛

بادی باکس؛

تیلت پلتیسموگرافی؛

ارگواسپیرومتری؛

رینو مانومتری؛

برونکوگرافی و تست متاکولین (PFT)

هزینه‌های خدمات آزمایشگاهی ( آزمایش‌‌های تشخیص پزشکی، پاتولوژی یا آسیب‌ شناسی و ژنتیک پزشکی، انواع رادیوگرافی، نوار قلب، فیزیوتراپی).

نکته: پوشش درمانی مربوط به هزینه آمبولانس بیمه تکمیلی، مشروط ‌به بستری‌‌شدن شخص بیمه‌شده در مراکز درمانی یا انتقال وی به سایر مراکز درمان (بنابر دستور پزشک معالج) است.

ملاک‌های انتخاب بهترین بیمه تکمیلی

بهترین بیمه تکمیلی، بیمه‌ای است که بتواند در مواقع ضروری تمام تعهدات بیمه‌ای شخص را به‌طور کامل به او و افراد تحت تکفلش، ارائه کند. مواردی که در انتخاب بهترین بیمه تکمیلی سلامت باید به آنها توجه داشته باشید، عبارت‌اند از:

ملاک‌هایی برای انتخاب بهترین بیمه تکمیلی وجود دارد که آورده‌ایم.

لیست شرکت‌های برتر بیمه تکمیلی بر اساس ملاک‌ها

در چند سال اخیر، تنوع شرکت‌های بیمه تکمیلی و درمانی رو به افزایش بوده و همین موضوع باعث شده است که انتخاب یک شرکت بیمه تکمیلی مناسب برای بیمه‌گزاران دشوار شود.

شرکت‌های بیمه مختلفی در زمینه پوشش خدمات درمانی تکمیلی مشغول به فعالیت هستند اما در میان آنها شرکت‌هایی هم وجود دارند که خدمات بیمه‌ای مناسب‌تری را به بیمه‌گزاران خود ارائه می‌کنند که بهترین آنها عبارت‌اند از:

عوامل موثر بر هزینه بیمه تکمیلی

با وجود اینکه تمام شرکت‌های ارائه‌دهنده بیمه تکمیلی تقریبا خدمات مشابهی دارند اما تفاوت قیمت آنها با یکدیگر موجب ایجاد سوالاتی مانند «چرا بعضی بیمه‌نامه‌ها گران‌تر یا ارزان‌تر از بیمه‌های دیگر هستند؟» شده است. باید در جواب این سوال بگوییم که هزینه بیمه تکمیلی برای شما به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آنها به ترتیب زیر است:

نحوه دریافت بیمه تکمیلی

خرید بیمه تکمیلی را می‌توانید از طریق مراجعه به سایت شرکت بیمه یا مراجعه حضوری به یکی از شعبات نمایندگی آن انجام دهید. اغلب شرکت‌های بیمه، تخفیفات ویژه‌ای را برای کسانی‌که قصد دریافت بیمه تکمیلی به‌صورت گروهی یا خانوادگی دارند، در نظر گرفته‌اند.

بهتر است هنگام خرید بیمه تکمیلی، به طرح‌ها و میزان پوشش‌های بیمه‌ای توجه کنید تا هنگام استفاده از خدمات آن دچار مشکل نشوید.



شرایط دریافت بیمه تکمیلی

شرکت‌های فروش بیمه تکمیلی هر یک شرایط سازمانی مخصوص خود را دارند، اما سازمان بیمه مرکزی چند شرط کلی برای دریافت بیمه تکمیلی از همه این شرکت‌ها اعلام کرده‌است که به ترتیب زیر است:

مدارک لازم برای خرید بیمه تکمیلی

مدارک لازم برای خرید بیمه‌نامه تکمیلی برای هر شرکت متفاوت است و بر اساس قوانین آنها در نظر گرفته می‌شود؛ بنابراین نمی‌توان یک چک لیست برای مدارک ثبت‌نام بیمه تکمیلی ارائه کرد. با این وجود مدارک مشترکی برای دریافت بیمه تکمیلی از شرکت‌های مختلف معرفی شده است که به ترتیب زیر است:

نحوه استعلام بیمه تکمیلی

بعد از خرید بیمه تکمیلی، بهتر است استعلام اصالت و صدور آن را انجام دهید تا از فعال‌شدن بیمه‌نامه و امکان استفاده از خدمات آن مطمئن شوید. برای استعلام بیمه تکمیلی می‌توانید به‌صورت حضوری به شعبات بیمه خود در سراسر کشور مراجعه‌ کنید و پیگیری‌های لازم را انجام دهید؛ اما این کار بسیار وقت‌گیر و هزینه بر است و به‌جای آن می‌توانید روش‌های استعلام آنلاین بیمه تکمیلی را انتخاب کنید.

استعلام بیمه تکمیلی از سامانه بیمه مرکزی

سامانه بیمه مرکزی، یک سامانه جامع و مرجع برای کسب اطلاع از خدمات بیمه‌ای کشور است. شما با مراجعه به این سامانه می‌توانید به تمام اطلاعات مربوط به بیمه‌نامه تکمیلی خود دسترسی پیدا کنید؛ کافیست مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:

  1. وارد سامانه بیمه مرکزی به آدرس centinsur.ir شوید و روی گزینه میز خدمات کلیک کنید.
  2. در صفحه بازشده، روی گزینه استعلام سوابق بیمه کلیک کنید.
  3. بعد از مطالعه قوانین، دکمه می‌پذیرم را بزنید و گزینه ثبت استعلام جدید را انتخاب کنید.
  4. در ادامه لیستی از اطلاعات درخواستی به شما نمایش داده می‌شود که بهتر است به تمامی آنها دسترسی داشته باشید، پس از بررسی تیک تایید را بزنید و روی دکمه مرحله بعدی کلیک کنید.
  5. اطلاعات هویتی، شماره تماس و کد امنیتی را وارد کنید و دکمه تایید را بزنید.
  6. کد ارسالی و کد امنیتی پایین آن را وارد کنید و گزینه تایید را بزنید.
  7. در مرحله آخر می‌توانید به اطلاعات بیمه‌ تکمیلی خود دسترسی پیدا کنید.

استعلام بیمه تکمیلی از سامانه بیمه مرکزی امکان‌پذیر است.

استعلام بیمه تکمیلی از سایت شرکت بیمه

برای استعلام بیمه تکمیلی از سایت شرکت بیمه، باید به سامانه اینترنتی شرکتی که بیمه تکمیلی خود را از آن‌جا خریده‌اید مراجعه کنید و مراحل مربوط به استعلام را طی کنید.

از آن‌جایی‌که شیوه استعلام بیمه تکمیلی در هر یک از سامانه‌های فروش بیمه، با هم متفاوت است؛ بنابراین نمی‌توان دستورالعمل یکسانی برای تمام آنها معرفی کرد. در جدول زیر آدرس‌های اینترنتی سامانه‌های بیمه تکمیلی برتر را ارائه کرده‌ایم تا دسترسی به آنها برای شما ساده‌تر و سریع‌تر باشد.

آدرس اینترنتی بهترین شرکت‌های بیمه تکمیلی
نام شرکت بیمه آدرس اینترنتی
بیمه دی dayins.com
بیمه ایران iraninsurance.ir
بیمه کوثر kins.ir
بیمه سینا sinainsurance.com
بیمه SOS iranassistance.com
بیمه سامان www.si24.ir
بیمه کارآفرین shop.karafarin-insurance.ir
ملت melat.ir
تعاون taavon-ins.ir
دانا dana-insurance.com
البرز alborzinsurance.ir
پاسارگاد pasargadinsurance.ir

نحوه استعلام سایر بیمه‌نامه‌ها

برخی شرکت‌های بیمه برای ارائه خدمات بیمه تکمیلی، در کنار سایر مدارک شناسایی و مالی، گواهی استعلام بیمه عمر را نیز از شما درخواست می‌کنند. درصورتی‌که دارای بیمه عمر باشید باید فرم استعلام این بیمه‌نامه را به شرکت بیمه موردنظرتان ارائه کنید تا مراحل خرید بیمه تکمیلی،‌ طی شود.

سامانه پیشخوان۲۴ این امکان را برای شما فراهم کرده است که بتوانید در هر ساعت از شبانه‌روز و به‌صورت کاملا غیرحضوری، به اطلاعات بیمه‌ عمر و سایر بیمه‌نامه‌های دیگر (بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه، بیمه سفر، بیمه حوادث و…) دسترسی پیدا کنید. مراحل مشاهده بیمه عمر و سایر بیمه‌ها از پیشخوان۲۴، به ترتیب زیر است:

  1. از بخش خدمات اجتماعی و بیمه، گزینه بیمه‌نامه را انتخاب کنید.
  2. شماره موبایلی که برای در فرم خرید بیمه عمر ثبت کرده‌اید را وارد کنید.
  3. بعد از زدن دکمه استعلام و پرداخت هزینه، جزئیات بیمه‌نامه‌های شما برایتان نمایش داده می‌شود.

استعلام سایر بیمه‌نامه‌ها ازطریق پیشخوان۲۴ امکان‌پذیر است.

طریقه دریافت هزینه بیمه تکمیلی

هزینه‌های بیمه تکمیلی معمولا به دو صورت آنلاین و حضوری دریافت می‌شوند. اگر بیمه انتخابی شما از خدمات آنلاین پشتیبانی کند، در همان لحظه استفاده از بیمه، هزینه‌های پرداختی به‌ حساب مرکز درمانی یا مراقبتی واریز می‌شود؛ در غیر این‌صورت باید به‌صورت حضوری به دفاتر بیمه مراجعه کنید. 

هنگام مراجعه حضوری برای دریافت هزینه بیمه تکمیلی باید تمام مدارک را به کارشناس مربوطه ارائه کنید تا امکان دریافت مبلغ برای شما فراهم شود. مدارک لازم برای دریافت هزینه بیمه تکمیلی عبارت‌اند از:

جمع‌بندی

خرید بیمه تکمیلی، می‌تواند یک پشتوانه مالی در زمان احتیاج به خدمات درمانی و مراقبتی باشد. در این مقاله از پیشخوان۲۴ سعی کردیم تمام اطلاعاتی که برای دریافت بیمه تکمیلی و استفاده از خدمات آن نیاز دارید را به شما معرفی کنیم.

اگر تنوع شرکت‌های بیمه، انتخاب بهترین بیمه تکمیلی را برای شما سخت کرده است، می‌توانید به چک لیست ارائه‌شده در همین مقاله مراجعه کنید و با برترین بیمه‌های تکمیلی کشور آشنا شوید؛ همچنین درصورت نیاز می‌توانید به آدرس اینترنتی ارائه‌شده آنها نیز مراجعه کنید و با خدماتشان بیشتر آشنا شوید. در صورت داشتن هرگونه سوال می‌توانید آنها را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

بیمه‌های تکمیلی پوشش‌های مختلفی دارند و همین مسئله باعث شده است که بیمه‌گذاران سوالات مختلفی درباره انواع بیمه تکمیلی و خدمات آنها داشته باشند. در این قسمت مهم‌ترین سوال و جواب‌های مربوط به بیمه تکمیلی را برای شما آماده کرده‌ایم.

دوره انتظار بیمه درمان تکمیلی چیست و چقدر است؟

دوره انتظار بیمه تکمیلی به مدت زمانی گفته می‌شود که از زمان آغاز قرارداد تا آغاز پوشش‌دهی و اجرای تعهدات برای شرکت‌های بیمه فاصله است. این مدت زمان انتظار معمولا بین ۳ تا ۹ ماه است؛ البته درصورتی‌که تعداد بیمه‌گذاران به بیش از ۱۰۰۰ نفر افزایش پیدا کند، دوره انتظار بیمه تکمیلی خدمات درمانی حذف می‌شود و اصطلاحا بیمه تکمیلی فوری نام می‌گیرد.

چه کسانی مشمول دریافت بیمه تکمیلی می‌شوند؟

امکان خرید بیمه تکمیلی تقریبا برای تمام افراد جامعه وجود دارد. کسانی‌که قصد خرید این بیمه را دارند، باید حداقل ۱۸ ساله و حداکثر ۸۰ ساله باشند. دریافت بیمه تکمیلی افراد زیر ۱۸ سال باید از طریق قیم قانونی آنها انجام شود و کسانی‌که بیش‌ از ۸۰ سال سن دارند نیز نمی‌توانند اقدام به خرید هر نوع بیمه تکمیلی کنند.

بیمه تکمیلی مستمری بگیران تامین اجتماعی چیست؟

بیمه تکمیلی مستمری بگیران و بازنشستگی تامین اجتماعی، بیمه درمانی بازنشستگان و مستمری‌بگیران این سازمان است که با سقف مشخصی از تعهدات، خدمات درمانی این عزیزان و افراد تحت تکفل آنها را پوشش می‌دهد. 

نام بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی چیست؟

خدمات درمانی بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی از طرف شرکت آتیه‌سازان ارائه می‌شود و اسم بیمه تکمیلی بازنشستگی تامین اجتماعی، آتیه‌سازان حافظ است.

بیمه تکمیلی سلامت چیست؟

بیمه تکمیلی سلامت یک بیمه‌نامه مکمل بیمه پایه سلامت برای نظامیان است که امکان تامین بخشی از هزینه‌های درمانی این دسته از افراد را برای آنها فراهم کرده است.

ثبت دیدگاه