اگر شما هم به دنبال راه هایی برای استعلام وضعیت خودرو مفقودی خود هستید، می توانید در این پست با جزئیات استعلام خودرو توقیفی و روش های آزاد سازی خودرو خود آشنا شود. …
این که الان این عبارت را جست و جو کردهاید و به دنبال مطالبی هستید که شما را رانمایی کنند تا چگونه استعلام خودروی بینوایتان را بگیرید و آن را از پارکینگ ترخیص کنید؛ به این معنی است که ماشینتان الان زیر پایتان نیست و احتمالا توقیف شده است. شما هم الان با جست و جوی در اینترنت به دنبال راهکاری هستید تا بدانید برای استعلام خلافی خودروی توقیفیتان و ترخیص آن از پارکینگ چه باید بکنید و چه مراحلی را باید پشت سر بگذارید.
خود موضوع توقیف شدن خودرویتان حتما به اندازهی کافی عصبی و ناراحتتان کرده است؛ پس روا نیست که اینترنت هم شما را سر کار بگذارد و مطالب خوبی برای راهماییتان ارائه نکند. لذا ما بر آن شدیم تا در این پست از وبلاگ پیشخوان 24 را برای شما بنویسیم.
حال ما از شما میخواهیم ابتدا لیوان آب خنکی برای خود بیورید و ضمن خوردن آن و کشیدن چند نفس عمیق، مطالب این مقاله را بخوانید تا بتوانید مراحل لازم برای ترخیص خودروی توقیفیتان را از پارکینگ به درستی انجام دهید.
خودروی توقیفی چیست؟
لحظهای که به محلی که صبح خودروی خود را پارک کردید، برمیگردید؛ دیدن جای خالی خودرویتان میتواند شوک بزرگی به شما وارد کند و دنیا را در مقابل چشمانتان تیره و تار سازد. اولین موضوعی که به ذهنتان میرسد این است که خودرویتان دزدیده شده است! اما تا میخواهید داد و فریاد کنید و مردم را به جان دزد نامعلوم بیندازید، چشمتان به تابلوی بزرگ پارک ممنوع پلیس میافتد که دقیقا زیر آن پارک کرده بودید! پس ماشینتان را ندزدیدهاند بلکه جرثقیل محترم پلیس آن را به پارکینگ راهور منتقل کرده است! حال در ادامه میخاهیم بدانیم اگر خودرویمان توقیف شد و به پارکینگ پلیس منتقل شد دقیقا باید چه کنیم؟
مراحل ترخیص و استعلام خودروی توقیفی از پارکینگ راهور
ابتدا بگذارید از شما سوالی بپرسم! اولین قدم برای ترخیص خودرویتان از پارکینگ راهور این است که بدانیم خودروی شما چگونه توقیف شده است!
اگر پلیس در مقابل چشمان شما خودرویتان را توقیف کرده و خنجری را در قلب مبارکتان فرو کرده است؛ بدانید و آگاه باشید که ادامهی مراحل ترخیص خودرو شما مستلزم این است که نامهی ارجاع به ستاد ترخیص را از مامور محترم راهنمایی و رانندگی بگیرید.
چطور نامه ارجاع به ستاد ترخیص را بگیرم؟
معمولا زمانی که خودروی شما به صورت حضوری توقیف میشود؛ مامور پلیس پس از دریافت و استعلام مدارک شما، خودروی شما را توقیف میکند و به پارکینگ منتقل میکند. در ضمن این مراحل نامهای به نام ارجاع به ستاد ترخیص را هم امضا میکند و به دستتان میدهد. شما حتما باید این نامه را برای ترخیص کردن خودوی خود به همراه داشته باشید. البته ممکن است اوضاع در هنگام جریمه و توقیف شدن خودرویتان کمی شلوغ و نا به سامان شود اما گرفتن نامه را به هیچ عنوان فراموش نکنید!
دلایل توقیف خودرو توسط پلیس
زمانی که پلیس خودروی شما را توقیف میکند دو حالت بیشتر وجود ندارد. اگر در مقابل چشمان شما ماشینتان را توقیف کردند به یکی از دلایل زیر است:
- سرعت غیرمجاز
- تمام شدن مدت زمان بیمه شخص ثالث
- همراه نداشتن مدارک اصلی ماشین و گواهینامه
- تصادف
- خلافی بالاتر از یک میلیون تومان.
اما اگر زمانی که نبودید پلیس خودروی شما را توقیف کرده است:
- یا در جای نامناسبی پارک کرده بودید؛
- یا با پارک کردن در جای نامناسب، پلیس را به ماشین خود مشکوک کردهاید، و پلیس با گرفتن استعلام از خودروی شما متوجه شده است که خلافی ماشینتان بسیار سنگین است و دستور توقیف آن را داده است. برای مثال اگر جریمهی خودروی شما بالای یک میلیون تومان باشد، پلیس خودروی شما را توقیف میکند. پس حتما همواره از وضعیت خلافی خودرو با خبر باشید تا روزی با رخ دادن چنین اتفاقی شوکه نشوید!
مراحل ترخیص و استعلام خودروی توقیفی از پارکینگ راهور
در هر صورت به هر یک از دلیل فوق که ماشینتان توقیف شده و شما با جای خالی ماشینتان رو به رو شدید، باید مراحل زیر را طی کنید:
1. تماس با پلیس ۱۱۰ و اطمینان از انتقال خودرو به پارکینگ
البته این مرحله بیشتر به کار کسانی میآید که خودرویشان در زمانی که خودشان نبودهاند با جرثقیل توقیف شده است. همیشه صحنهی مواجهه با جای خالی خودرویتان از سختترین لحظات ممکن است و ترس برتان میدارد که نکند خودرویتان دزدیده شده است. اما با مشاهدهی تابلوی حمل با جرثقیل متوجه میشوید که خودرویتان توسط پلیس توقیف شده و ان را ندزدیدهاند. بهترین کار این است که با 110 تماس بگیرید و وضعیت خودروی خود را پیگیری کنید که مطمئن شوید پلیس آن را توقیف کرده است. همچنین حتما نام و آدرس پارکینگی را که خودروی شما به آن منتقل شده است از اپراتور 110 بپرسید.
البته راه دیگری هم وجود دارد! شما میتوانید با ارسال شماره پلاک خود به شمارهی 30005353 از انتقال خودرویتان به پارکینگ مطمئن شوید و خلافی خودروی خود را بگیرید. فقط توجه داشته باشید که اگر مثلا شماره پلاک شما 44 419 م97 است، باید به این فرمت شماره پلاک خود را ارسال کنید: 9741944
همچنین میتوانید برای استعلام خلافی و مشاهدهی جریمههایتان به سامانه استعلام خلافی مراجعه کنید تا بتوانید بفهمید که چقدر پول باید برای ترخیص ماشینتان از پارکینگ بدهید.
2. آماده کردن مدارک خلافی ماشین توقیفی و مراجعه به پارکینگ راهور ۱۲۰
دومین مرحله برای ترخیص خودرویتان این است که مدارک لازم برای ترخیص خودرویتان را آماده کنید و به پارکینگ راهور مراجعه کنید. پارکینگهای راهور و ستاد خلافی خودرو از ساعت 7 صبح شروع به کار میکنند و بهتر است شما هرچه زودتر خودروی خود را از پارکینگ ترخیص کنید تا هم کار خودتان جلو بیفتد، هم از رسیدن آسیبهای احتمالی به ماشینتان جلوگیری شود و هم این که هزینهی پارکینگ کمتری را پرداخت کنید.
پس به محض این که اطلاع پیدا کردید که خودرویتان در کدام پارکینگ قرار دارد دست به کار شوید و با به همراه داشتن اصل و کپی مدارک زیر نسبت به ترخیص خودرویتان اقدام کنید.
مدارک لازم برای ترخیص خودرو:
کارت شناسایی خودرو:
کارت شناسایی خودرو یکی از مهمترین مدارکی است که همیشه در هنگام رانندگی و برخوردن به موقعیتهای این چنینی باید به همراهتان باشد. اهمیت این کارت ان قدر زیاد است که اگر در هنگام رانندگی پلیس خودروی شما را متوقف کند و شما کارت ماشین را به همراه نداشته باشید حق این را دارد که ماشین شما را به پارکینگ منتقل کند. پس همین الان این کارت را در لیست مدارک خود بگذارید تا همراهتان به ادارهی ترخیص ببرید.
بیمه شخص ثالث:
بیمه نامهی شخص ثالث هم یکی دیگر از مدارکی است که به همراه نداشتن ان ممکن است باعث توقیف خودروی شما شود. در بالا دیدیم که یکی از دلایل توقیف خودرو این است که بیمهی شخص ثالث به همراه نداشته باشید یا مهلت ان به اتمام رسیده باشد. در این صورت برای ترخیص خودرویتان لازم است به ادارهی بیمه مراجعه کنید و بیمه نامهی خود را تمدید کنید سپس با در دست داشتن اصل و کپی بیمه نامه، به ادراهی ترخیص مراجعه کنید و مراحل ترخیص خودروی خود را پیگیری کنید.
کارت ملی مالک خودرو:
اگر خودرو به نام خودتان است حتما کارت ملی خود را به همراه داشته باشد. اگر هم ماشین به اسم شخص دیگری است از او کارت ملیاش را قرض بگیرید زیرا در مراحل ترخیص خودرو به شدت به ان نیاز پیدا میکنید.
گواهینامهی راننده:
مثل روز روشن است که اگر گواهینامهای در کار نباشد، ماشینتان تا ابد در پارکینگ راهور باقی خواهد ماند. پس گواهینامهتان را حتما همراهتان ببرید.
برگه سبز خودرو:
برگه سبز خودرو در حقیقت همان سند مالکیت خودروی شماست که در مراحل ترخیص خودرو حتما باید همراهتان باشد.
صورتحساب پرداخت شده خلافی خودرو:
قدم بعدی برای ترخیص خودروی توقیف شدهتان از پارکینگ این است که باید خلافی خودروی خود را بگیرد و جریمههای آن را پرداخت کنید. علاوه بر اینها، هزینهی پارکینگی که خودرویتان در ان توقیف شده است نیز به گردن خود شماست.
شما میتوانید برای استعلام خلافی خودروی خود به یکی از روشهای زیر اقدام کنید:
به یکی از دفاتر پلیس +10 مراجعه کنید و لیست خلافی خود را از انها بگیرید؛
از طریق سامانههای اینترنتی معدد اقدام به استعلام خلافی خودروی خود کنید.
برای پرداخت جریمههایان نیز یا میتوانی به یکی از شعب بانک ملی مراجعه کنید و یا از طریق نرمافزارها و سایتهای ایننترنتی معتبر مانند قبضینو این کار را انجام دهید.
پس از پرداخت خلافی ماشین، یک برگهی کپی از تاییدیهی عدم خلافی خود تهیه کنید.
برگه پرداخت عوارض شهرداری:
برای ترخیص خودرویتان از پارکینگ لازم است علاوه بر استعلام و پرداخت خلافی خودرو و جریمههایتان،از عوارض شهرداری مربوط به خودروی خود نیز استعلام بگیرید و نسبت به پرداخت آنها اقدام کنید. عوارض شهرداری مربوط به خودرویتان بسته به این که مدل خودروی شما چیست و در چه محلی توقیف شده است؛ ممکن است متفاوت باشد.
پس از پرداخت عوارض شهرداری از تاییدیه آن کپی تهیه کنید و در لیست مدارک خود بگذارید.
- برگه جریمه خودرو در زمان تخلف
- برگه ارجاع به ستاد ترخیص
علاوه بر مدارکی که در بالا ذکر کردیم، لازم است به پارکینگ مراجعه کنید و برگهی جریمه و برگهی مربوط به توقیف خودرو را از متصدی پارکینگ دریافت کنید. همچنین از متصدی پارکینگ بپرسید که برای ترخیص خودرویتان باید به کدام ادارهی ترخیص مراجعه کنید؛ زیرا در شهرهای بزرگ همچون تهران چندین ادارهی ترخیص وجود دارد و بسته به این که خودروی شما در کجا و به چه دلیلی توقیف شده، باید به یک ادارهی ترخیص متفاوت رجوع کنید.
همچنین به این نکته هم توجه داشته باشید که در هنگام رجوع به ادارهی ترخیص باید پوشهای برای مدارک خود تهیه کنید. پوشههایی که در ادارهی ترخیص به رانندگان دده میشوند دارای رنگهای مختلفی هستند و بسته به این که مامور راهنمایی رانندگی خودروی شما را به چه دلیل توقیف کرده است، رنگ پوشهی متفاوتی به شما داده میشود.
3. مراجعه به ادارهی ترخیص خودرو
زمانی که مدارک بالا را تهیه کردید؛ با به همراه داشتن اصل و کپی مدارک، به یکی از ادارات ترخیص شهر خودتان مراجعه کنید. در اداره به شما یک برگهی ترخیص داده میشود که باید آن را تکمیل کنید. بعد از تکمیل برگه تمامی مراحلی که باید برای ترخیص خودروی خود انجام دهید توسط کارکنان و اپراتورهای ترخیص برای شما نمایش داده میشود.
در آخر اگر مدارک شما نقص یا مشکلی نداشته باشد، پس از دریافت هزینهی جرثقیل و پارکینگ از شما نامهی ترخیص خودرویتان صادر میشود.
4. مراجعه به پارکینگ راهور برای ترخیص خودرو
پس از پشت سر گذاشتن هفت خان رستم و انجام دادن تمامی مراحل بالا، باید به پارکینگ راهوری که خودرویتان در آن پارک شده است مراجعه کنید و خودرویتان را ترخیص کنید. حتما در حین ترخیص خودرو بدنهی ماشین و سیستم تعلیق ان را چک کنید تا در هنگام انتقال آسیبی به ماشینتان وارد نشده باشد.
آدرس ستادهای ترخیص خودرو
در همین مقاله اشاره کردیم که شهرهای بزرگ مانند تهران، ممکن است چندین ادارهی ترخیص داشته باشند و بسته به این که ماشین شما در کجا توقیف شده استغ شما را به یک اداره ارجاع میدهند. پس دانستن ادرس ستادهای ترخیص خودرو برای شما ضروری است. لذا در این بخش از مقاله ما آدرس ستادهای ترخیص خودرو را برای شما آوردیم:
- آدرس ستاد ترخیص خودرو منطقه ۳ راهور: خیابان پاسداران، خیابان گلنبی
- آدرس ستاد ترخیص خودرو منطقه ۵ راهور: بزرگراه همت، جنتآباد شمالی، خیابان دانش
- آدرس ستاد منطقه ۶ راهور: میدان ولی عصر، ابتدای بلوار کریمخان زند
- آدرس مرکز ستاد ترخیص خودرو مرکزی خیابان زنجان: خیابان ستارخان جنب کلانتری ۱۱۸ ستارخان
- آدرس ستاد منطقه ۸ راهور: بزرگراه شهید باقری، تقاطع خیابان رسالت
- آدرس ستاد منطقه ۱۱ راهور: میدان قزوین، خیابان قزوین، جنب شهرداری منطقه ۱۱
- آدرس ستاد منطقه ۱۵ راهور: سهراه افسریه، پشت شهرداری منطقه ۱۵، جنب ترمینال خاوران
- آدرس ستاد منطقه ۱۷ راهور: بزرگراه آیتالله سعیدی، پل ساوه، خیابان آزادی، جنب آتشنشانی
- آدرس ستاد منطقه ۲۰ راهور: شهرری، خیابان شیرازی، روبروی فروشگاه شهروند
- آدرس ستاد ترخیص خودرو خلیج فارس: کیلومتر ۷ جاده قدیم کرج، خیابان خلیج فارس، خیابان راهنما
کلام پایانی
در این مقاله تلاش ما بر این بود که شما را با مراحل استعلام خودروی توقیفی و ترخیص آن از پارکینگهای راهور آشنا کنیم تا اگر خدایی نکرده روزی گذرتان به ادارههای ترخیص خودرو افتاد یا ماشینتان را توقیف کردند بدانید که دقیقا چه مراحلی را باید طی کنید. زیرا این که با مراحل آشنایی نداشته باشید باعث میشود مراحل تدریس خودرویتان طولانی و طولانیتر شود و وقت با ارزشتان بیشتر به هدر برود. اما با خواندن این مقاله میتوانید هر آنچه را که نیاز دارید برای ترخیص خودروی توقیفیتان بدانید. نظرات خود را در کامنت زیر پست به اشتراک بگذارید!
آیا خواندن مقاله برایتان مفید بود؟