ما در این مطلب از پیشخوان۲۴ مزایای بیمه تامین اجتماعی و شرایط استفاده از آن را آورده‌ایم. شما می‌توانید با خواندن این مطلب اطلاعات مرتبط با مزایای انواع بیمه اجباری و اختیاری را بشناسید تا نوع بیمه خود را به‌درستی و متناسب با نیازهایتان انتخاب کنید….

سازمان تامین اجتماعی خدمات زیادی را برای اقشار مختلف جامعه ارائه می‌کند. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که مزایای تامین اجتماعی تنها محدود به کارمندان، کارگران و افراد بازنشسته است؛ اما این بیمه دارای خدمات مختلفی است که حتی افراد بیکار، زنان خانه‌دار و … را نیز تحت پوشش خود قرار می‌دهد. در این مطلب راهنمای کاملی از حقوق و مزایای بیمه تامین اجتماعی به همراه لیست خدمات تامین اجتماعی، برای کسانی که می‌خواهند از کمک‌های مالی آن بهره‌مند شوند، ارائه شده است.

بیمه تامین اجتماعی چیست؟

بیمه تامین اجتماعی نوعی بیمه حمایتی است که افراد بیمه‌شده را با توجه به نوع بیمه و خدمات آن، تحت پوشش خود قرار می‌دهد. بیمه تامین اجتماعی انواع مختلفی دارد و هر یک از آنها شرایط و قوانین خود را دارند.

انواع بیمه تامین اجتماعی

بیمه تامین اجتماعی تنها مختص طبقه یا قشر خاصی از جامعه نبوده و بخش زیادی از افراد جامعه می‌توانند از مزایا و خدمات آن بهره‌مند شوند. درصورتی‌که هر یک از انواع بیمه‌های تامین اجتماعی که در ادامه به شما معرفی می‌شوند را انتخاب کنید، این سازمان موظف است که تمام مزایای آن را در اختیار شما قرار دهد. به‌طور کلی بیمه تامین اجتماعی دارای دو نوع بیمه اجباری و اختیاری است و هر کدام از آنها دارای زیر مجموعه‌های متنوعی هستند.



بیمه تامین اجتماعی اختیاری

بیمه اختیاری تامین اجتماعی، بیمه‌ای است که شخص به دلخواه و اختیار خود می‌تواند برای دریافت آن اقدام کند. از انواع بیمه‌های تامین اجتماعی اختیاری می‌توان به بیمه خویش فرما، بیمه زنان خانه‌دار و … اشاره کرد. تمام مراحل ثبت درخواست و تشکیل پرونده بیمه اختیاری تامین اجتماعی از طریق فرد متقاضی انجام شده و وابسته به هیچ ارگان یا سازمانی نیست.

بیمه تامین اجتماعی خویش فرما

یکی از خدمات بیمه تامین اجتماعی ارائه مزایای بیمه به خویش فرمایان است. بیمه خویش‌فرما بیمه‌ای است که در آن نیازی به وجود کارفرما نیست و خود شخص می‌تواند نسبت به ثبت‌نام و پرداخت حق بیمه خود اقدام کند. این بیمه برای افرادی مناسب است که مشغول به‌کار هستند، اما کارفرما حق بیمه آنها را پرداخت نمی‌کند و می‌خواهند از مزایای بیمه بازنشستگی بهره‌مند شوند.

نحوه دریافت بیمه تامین اجتماعی خویش فرما

ثبت سابقه بیمه خویش فرما از اولین روز ثبت درخواست متقاضی در سامانه، شروع می‌شود. برای ثبت درخواست بیمه باید به یکی از شعبات سازمان تامین اجتماعی در محل سکونت خود مراجعه کرده و مراحل زیر را طی کنید:

  1. فرم‌های ۱ تا ۳ را جهت ثبت درخواست بیمه اختیاری خویش فرما از کارشناس دریافت کنید.
  2. معاینات پزشکی مربوطه را انجام دهید.
  3. بعد از تایید،‌ مدارک خود را ارائه کرده و تشکیل پرونده فنی دهید.

شرایط دریافت بیمه خویش فرما

دریافت خدمات بیمه تامین اجتماعی خویش فرمایان دارای شرایطی است که درصورت نبود هر یک از آنها، انجام مراحل آن امکان‌پذیر نخواهد بود. شرایط دریافت بیمه خویش فرما به شرح زیر است:

مدارک لازم برای دریافت بیمه خویش فرما

درصورت داشتن شرایط اعلام‌شده، باید هنگام مراجعه به سازمان بیمه، مدارک زیر را به کارشناس ارائه کنید تا تشکیل پرونده برای شما انجام شود:

بیمه زنان خانه‌دار تامین اجتماعی

بیمه تامین اجتماعی زنان خانه‌دار، مختص دختران مجرد در سنین بالا و خانم‌های خانه‌دار است تا از طریق آن بتوانند از کمک و پشتوانه مالی متوسطی برخوردار شوند. بیمه زنان خانه‌دار دارای پوشش‌های مختلفی است، هر چه پوشش‌های انتخابی بیشتر باشد، برخورداری از مزایای بیمه تامین اجتماعی زنان خانه‌دار مانند حمایت‌های مالی در زمینه‌های درمانی، حمایت از خانواده، بیمه در برابر حوادث، حمایت در زمان از کارافتادگی و … نیز افزایش خواهد داشت.

بیمه زنان خانه‌دار تامین اجتماعی

نحوه دریافت بیمه زنان خانه‌دار تامین اجتماعی

برای ثبت‌نام و استفاده از فواید بیمه تامین اجتماعی زنان خانه‌دار می‌توانید به‌صورت حضوری به سازمان تامین اجتماعی شهر خود مراجعه کنید یا از طریق سامانه تامین اجتماعی اقدام کنید. در صورت ثبت درخواست از طریق سامانه، باید به ترتیب زیر عمل کنید:

  1. در سامانه تامین اجتماعی ثبت‌نام کرده و وارد صفحه اصلی شوید.
  2. از منوی سمت راست سامانه، گزینه “بیمه‌شدگان” را انتخاب کنید.
  3. وارد بخش “بیمه‌شدگان خاص” شوید.
  4. از قسمت “بیمه فراگیر خانواده ایرانی”، گزینه “انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار و دختران” را انتخاب کنید.
  5. فرم مربوطه را تکمیل کرده و مدارک موردنیاز را بارگذاری کنید، سپس اطلاعات خود را ارسال کنید.

شرایط دریافت بیمه زنان خانه‌دار

برای دریافت خدمات بیمه تامین اجتماعی زنان خانه‌دار، نیازی به سابقه شغلی خاصی ندارید، بعد از این‌که مراحل ثبت‌نام و بارگذاری مدارک تمام شد، وارد درگاه پرداخت شده و حق بیمه خود را پرداخت می‌کنید؛ حتما کد رهگیری خود را نگه دارید تا در مراحل بعدی با مشکل روبه‌رو نشوید. این بیمه در سه سطح ارائه می‌شود و زنان خانه‌دار می‌توانند با توجه به شرایط خود یکی از آنها را انتخاب کنند؛ سطوح تحت پوشش بیمه زنان خانه‌دار در جدول زیر ارائه شده است.

انواع بیمه زنان خانه‌دار تامین اجتماعی
سطح بیمه درصد پوشش تعهدات
سطح ۱ ۱۲ درصد بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی
سطح ۲ ۱۴ درصد بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی
سطح ۳ ۱۸ درصد بازنشستگی، از کارافتادگی، فوت

مدارک لازم برای دریافت بیمه زنان خانه‌دار

برای دریافت بیمه زنان خانه‌دار به مدارک هویتی و موارد دیگر نیاز دارید، اما نکته مهم این است که برای ثبت‌نام این نوع بیمه، نباید تحت پوشش هیچ نوع بیمه سازمانی دیگری قرار داشته باشید. مدارک ثبت‌نام بیمه زنان خانه‌دار تامین اجتماعی عبارتند از:

بیمه تامین اجتماعی اجباری

بیمه اجباری تامین اجتماعی، بیمه‌ای است که طبق قانون کار باید از طرف تمام کارفرمایان پرداخت شود. طبق قوانین بیمه اجباری تامین اجتماعی، تمام افراد شاغل که حقوق وزارت کار دریافت می‌کنند، مشمول این بیمه می‌شوند و پرداخت حق بیمه آنها نیز بر عهده کارفرما است.

بیمه تامین اجتماعی کارفرما

بیمه تامین اجتماعی کارفرما نوعی بیمه اجباری است که با توجه به آن، همه کارفرمایان باید کارکنان خود را تحت پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی قرار دهند. طبق قوانین وزارت کار، هر کارفرما موظف است، ۲۳ درصد از حقوق و مزایای کارکنان خود را به‌عنوان حق بیمه پرداخت کند. توجه داشته باشید که بیمه کارفرما دارای نوع اختیاری هم هست که بیشتر مربوط به سازمان و شرکت‌های خصوصی می‌شود، طی این قرارداد بیمه، کارفرما با سازمان تامین اجتماعی توافق می‌کند تا با پرداخت حق بیمه، کارکنان بتوانند از مزایای تامین اجتماعی بهر‌ه‌منده شوند.

بیمه تامین اجتماعی کارفرما

نحوه دریافت بیمه تامین اجتماعی کارفرما

برای دریافت خدمات بیمه کارفرما، متقاضی باید درخواستی را در سازمان تامین اجتماعی ثبت کند، درصورتی‌که کارفرما شرایط پرداخت بیمه را داشته باشد، مراحل ثبت‌نام بیمه برای فرد درخواست‌کننده اجرا می‌شود. مراحل ثبت قرارداد بیمه کارفرما به ترتیب زیر است:

  1. کارفرما به‌صورت حضوری به سازمان تامین اجتماعی مراجعه می‌کند.
  2. کارشناسان مدارک و شرایط کارفرما را بررسی می‌کنند.
  3. بعد از تایید کارشناس و انجام معاینات پزشکی، تشکیل پرونده صورت می‌گیرد.

شرایط ثبت‌نام بیمه کارفرمایان

بیمه کارفرما شرایط معیشتی کارکنان را تامین کرده و تا حدی امنیت شغلی آنان را پوشش می‌دهد. کارکنانی که قصد دارند از فواید بیمه تامین اجتماعی کارفرما بهره‌مند شوند، باید دارای شرایط زیر باشند:

مدارک لازم برای دریافت بیمه کارفرمایان

کارفرما بعد از گرفتن تاییدیه از سازمان تامین اجتماعی، باید نسبت به ثبت درخواست بیمه اقدام کند. مدارکی که کارفرمایان برای دریافت بیمه کارفرمایی تامین اجتماعی باید ارائه کنند، عبارتند از:

بیمه رانندگان تامین اجتماعی

بیمه رانندگان، نوعی بیمه تامین اجتماعی است که رانندگان سطح شهر یا جاده‌ای را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. رانندگانی که مشمول دریافت بیمه رانندگان تامین اجتماعی می‌شوند، عبارتند از:

بیمه رانندگان تامین اجتماعی

نحوه دریافت بیمه رانندگان تامین اجتماعی 

برای دریافت خدمات بیمه تامین اجتماعی رانندگان، متقاضیان باید به سامانه سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنند؛ سپس بعد از تکمیل فرم ثبت‌نام و بارگذاری مدارک لازم، وارد درگاه پرداخت شده و حق بیمه خود را پرداخت کنند. ثبت‌نام حضوری بیمه تامین اجتماعی رانندگان به‌صورت زیر انجام می‌شود:

  1. مدارک شناسایی و اشتغال به رانندگی خود را به کارشناس ارائه کنید.
  2. معاینات پزشکی لازم را انجام دهید.
  3. نوع بیمه خود را مشخص کرده و تشکیل پرونده دهید.

شرایط ثبت‌نام بیمه رانندگان تامین اجتماعی

اولین شرط دریافت بیمه رانندگان تامین اجتماعی این است که شما کارت هوشمند یا دفترچه کار رانندگی داشته باشید. درصورت نداشتن کارت هوشمند رانندگی، امکان درخواست و استفاده از مزیت های بیمه رانندگان تامین اجتماعی برای شما وجود ندارد. شرایط دریافت کارت هوشمند رانندگی جهت دریافت بیمه به شرح زیر است:

مدارک لازم برای دریافت بیمه رانندگان تامین اجتماعی

برای ثبت درخواست تامین اجتماعی رانندگان باید مدارک لازم را ارائه کنند؛ نبود مدرک یا وجود مشکل در هر یک از آنها، باعث اخلال مراحل در تشکیل پرونده بیمه رانندگان می‌شود. برای دریافت بیمه تامین اجتماعی رانندگان، باید مدارک زیر را ارائه کنید:

بیمه بازنشستگی تامین اجتماعی 

بیمه بازنشستگی تامین اجتماعی، بیمه‌ای است که افراد تحت پوشش این سازمان بعد از تکمیل سابقه کار و رسیدن به شرایط سنی لازم (آقایان ۶۰ سالگی، خانم‌ها ۵۵ سالگی)، می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند و به‌صورت دوره‌ای حقوق مستمری دریافت کنند.

بیمه بازنشستگی تامین اجتماعی 

نحوه دریافت بیمه بازنشستگی تامین اجتماعی 

ثبت درخواست بازنشستگی تامین اجتماعی، با تکمیل مراحل در سامانه این سازمان و به‌صورت غیرحضوری انجام می‌شود. درصورتی‌که مایل به دریافت حقوق بازنشستگی و مستمری تامین اجتماعی باشید، باید بعد از انجام مراحل زیر به اداره تامین اجتماعی محل سکونت خود مراجعه کرده و مدارک شناسایی و فرم تایید بازنشستگی را برای تشکیل پرونده ارائه کنید.

  1. وارد سامانه تامین اجتماعی شده و گزینه “مستمری بگیران” را انتخاب کنید.
  2. از قسمت بازنشستگی، گزینه “برقراری مستمری بازنشستگی” را انتخاب کنید.
  3. در صفحه بازشده بعد از مطالعه شرایط، روی دکمه موافقم کلیک کنید.
  4. دکمه دریافت کد را بزنید و کد ارسالی را در صفحه وارد کنید.
  5. اطلاعات خواسته شده را تکمیل کرده و مدارک لازم را بارگذاری کنید و در نهایت دکمه ارسال را بزنید تا درخواست شما بررسی شود.

شرایط بیمه بازنشستگی تامین اجتماعی

کسانی که مایل به استفاده از فواید بیمه تامین اجتماعی بازنشستگی هستند، حتما باید دارای ۳۵ سال سابقه بیمه باشند. از دیگر شرایط لازم برای دریافت بیمه بازنشستگی، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مدارک لازم برای دریافت بیمه بازنشستگی

جهت دریافت بیمه بازنشستگی تامین اجتماعی ابتدا باید اطلاعات خواسته‌شده را تکمیل کرده و سپس مدارک موردنیاز را بارگذاری کنید. مدارک لازم جهت ثبت درخواست بازنشستگی به ترتیب زیر است:

استعلام حقوق بازنشستگی با پیشخوان ۲۴

با تکمیل مراحل ثبت‌نام و ارسال درخواست بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی می‌توانید از حقوق بازنشستگی و مزایای آن بهره‌مند شوید. درصورتی که قصد استعلام حقوق بازنشستگی خود را دارید، می‌توانید از سرویس فیش حقوقی مستمری بگیران تامین اجتماعی پیشخوان ۲۴ کمک بگیرید؛ برای این کار کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. از بخش دسته‌بندی سرویس‌ها، وارد قسمت خدمات اجتماعی شده و گزینه “فیش حقوق تامین اجتماعی” را انتخاب کنید.
  2. کد ملی خود و رمز عبور تامین اجتماعی را وارد کرده و دکمه مشاهده فیش حقوقی را بزنید.
  3. کمی منتظر بمانید تا اطلاعات مستمری بازنشستگی برای شما نمایش داده شود.

بیمه بیکاری تامین اجتماعی

بیمه بیکاری تامین اجتماعی، نوعی کمک مالی به افرادی است که تحت پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی بوده‌اند و به‌صورت ارادی یا غیر ارادی بیکار شده‌اند. این بیمه باعث کاهش فشار اقتصادی افراد بیکاری که در جست‌وجوی شغل مناسب خود هستند، می‌شود.

نحوه دریافت بیمه بیکاری تامین اجتماعی

برای استفاده از مزایای بیمه بیکاری تامین اجتماعی، باید درخواست شما در سامانه تامین اجتماعی ثبت شده باشد. توجه داشته باشید که اگر زمان زیادی از خروج شما تا ثبت درخواست بیمه بیکاری گذشته باشد، ممکن است در دریافت بیمه بیکاری دچار مشکل شوید. درخواست بیمه بیکاری هم به‌صورت حضوری و هم آنلاین امکان‌پذیر است، جهت ثبت درخواست بیمه بیکاری تامین اجتماعی به‌صورت غیرحضوری، مراحل زیر را طی کنید:

  1. وارد سامانه بیمه بیکاری شده و کد ملی، شماره بیمه و شماره بیمه کارگاه (محلی که در آن مشغول به کار بوده‌اید) را درج کرده و دکمه ادامه را بزنید.
  2. اطلاعات خواسته‌شده نظیر استان، شهرستان، شهر، کد ملی و … را وارد کرده و گزینه تایید را انتخاب کنید.
  3. کد رهگیری پیامک‌شده را پیش خود نگه دارید تا در مراجعه حضوری بتوانید مراحل درخواست خود را تکمیل کنید.

شرایط استفاده از بیمه بیکاری

کسانی‌که مشمول دریافت بیمه بیکاری می‌شوند، باید از شرایط آن بهره‌مند باشند. از جمله شرایط پرداخت بیمه بیکاری تامین اجتماعی، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مدارک لازم برای دریافت بیمه بیکاری

درصورتی‌که قصد دریافت بیمه بیکاری تامین اجتماعی را دارید، باید احراز هویت شده و مدارک زیر را به کارشناس ارائه کنید:

بیمه تامین اجتماعی اتباع خارجی

بیمه تامین اجتماعی اتباع خارجی، درصورت داشتن پاسپورت و مدارک قانونی برای آنها صادر می‌شود. پرداخت حق بیمه مشاغل برای اتباع خارجی، با توجه به ضریبی از حقوق قانونی آنها در نظر گرفته می‌شود؛ همچنین اتباع می‌توانند نسبت به دریافت دفترچه بیمه سلامت و خدمات درمانی تامین اجتماعی نیز اقدام کنند، در این‌صورت باید حق سرانه هر یک از افراد تحت پوشش خود را به‌صورت جداگانه پرداخت کنند.

نحوه ثبت‌نام بیمه تامین اجتماعی اتباع خارجی

ثبت‌نام بیمه اتباع خارجی تامین اجتماعی از طریق دفاتر پیشخوان دولت انجام می‌شود. مراحل درخواست بیمه برای خانواده‌های اتباع خارجی به این‌صورت که سرپرست خانوار باید به همراه مدارک خود و دیگر اعضای خانواده به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرده و مراحل ثبت‌نام را انجام دهد. توجه داشته باشید که با توجه به قوانین وزارت کار، اتباع افغان امکان برخورداری از بیمه بیکاری تامین اجتماعی را ندارند. نحوه محاسبه درصد حق بیمه اتباع خارجی در جدول زیر قابل مشاهده است.

محاسبه حق بیمه تامین اجتماعی اتباع خارجی
شرایط متقاضی حق بیمه جزئیات
اتباع خارجی ۳۰٪ از دستمزد ۲۰٪ از طریق کارفرما
۷٪ از طریق کارگر
۳٪ از طریق دولت
اتباع افغان ۲۷٪ از دستمزد ۲۰٪ از طرف کارفرما
۷٪ از طرف کارگر

شرایط ثبت‌نام بیمه اتباع خارجی

اتباع قانونی می‌توانند با مراجعه به ادارات اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نسبت به درخواست خدمات بیمه تامین اجتماعی اقدام کنند. شرایط دریافت خدمات بیمه تامین اجتماعی برای اتباع خارجی شامل موارد زیر می‌شود:

مدارک لازم برای دریافت بیمه اتباع خارجی

اتباع خارجی برای ثبت‌نام بیمه باید مدارکی ارائه کنند که مراحل تشکیل پرونده آنها به‌صورت قانونی طی شود. مدارک موردنیاز جهت ثبت درخواست دریافت خدمات بیمه تامین اجتماعی اتباع خارجی به ترتیب زیر است:

سایر انواع بیمه تامین اجتماعی

خدمات و فواید بیمه تامین اجتماعی تنها محدود به موارد عنوان‌شده نبوده و شامل حوزه‌های فعالیتی دیگری هم می‌شود که از جمله آنها می‌توان به موارد معرفی‌شده در جدول زیر اشاره کرد.

نوع بیمه
دانشجویی
پدیدآورندگان، نویسندگان کتاب و هنرمندان
مشمولین یارانه
مددجویان کمیته امداد
حرفه‌ها و مشاغل آزاد
مددجویان مشمول یارانه
کارآفرینان بنیاد شهید
زنان سرپرست خانوار مشمول یارانه
مربی مهدکودک خود مالک مشمول یارانه
بیمه شاغلین کسب و کار خانگی
بیمه روانشناسان و مشاوران غیر شاغل
بیمه نخبگان و استعدادهای برتر
بیمه کارگران باربر
بیمه خادمین ثابت مساجد
بیمه خادمین ثابت مساجد فاقد کمک دولت
بیمه صیادان و مشمولان یارانه
بیمه ایرانیان خارج از کشور
بیمه کارگران باربر فاقد دولت
بیمه های اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار
بیمه طلاب و روحانیون
بیمه رزمندگان و بسیجیان فعال
بیمه مداحان و شاعران اهل بیت
بیمه پزشکان و پیراپزشکان
بیمه هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی
بیمه اعضا سازمان نظام دامپزشکی
بیمه اعضا جامع راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی
بیمه اعضای انجمن حمایت از مدیران مزرعه
بیمه وکلا و کارشناسان قوه قضاییه
بیمه راکبین و نمایندگان پیک موتوری
بیمه فعالان حوزه رسانه و مطبوعات
بیمه شاغلین کسب وکارهای مجازی

بیمه تامین اجتماعی چه مواردی را پوشش نمی‌دهد؟

بیمه سازمان تامین اجتماعی خدمات رفاهی، اجتماعی و درمانی زیادی را تحت پوشش خود قرار می‌دهد، اما مواردی هم هستند که مشمول مزایای بیمه تامین اجتماعی نمی‌شوند. از جمله مواردی که بیمه سازمان تامین اجتماعی تحت هیچ شرایطی مشمول آنها نمی‌شود، عبارتند از:

روش‌های استعلام سوابق بیمه سازمان تامین اجتماعی

اطلاع از سوابق تامین اجتماعی به شما کمک می‌کند که بتوانید از حق بیمه‌های پرداخت‌شده و سوابق ثبت‌شده مربوط به خودتان مطلع شوید؛ اگر مشکلی در هر یک از اطلاعات وجود داشته باشد، با اطلاع از آنها می‌توانید اقدامات لازم را انجام داده و از پایمال شدن حق‌تان جلوگیری کنید. برای استعلام سوابق تامین اجتماعی، روش‌های غیرحضوری زیادی وجود دارد، با این وجود در ادامه شما را با بهترین روش‌های استعلام سوابق بیمه آشنا می‌کنیم.

استعلام سوابق بیمه سازمان تامین اجتماعی با پیشخوان ۲۴

اگر به دنبال روش استعلام سریع و بی‌دردسر برای سوابق بیمه خود هستید، استفاده از سرویس سامانه پیشخوان ۲۴ را به شما پیشنهاد می‌کنیم. سامانه پیشخوان ۲۴ بسیاری از خدمات اجتماعی و ناجی را به‌صورت غیرحضوری و با کاربری بسیار ساده، پشتیبانی می‌کند؛ سرویس استعلام سوابق تامین اجتماعی هم از جمله خدمات پرکاربرد و رایگان آن است.  مراحل استعلام سوابق بیمه سازمان تامین اجتماعی در پیشخوان ۲۴ عبارتند از:

  1. وارد بخش دسته‌بندی سرویس‌ها شده و از قسمت خدمات اجتماعی، “سوابق بیمه” را انتخاب کنید.
  2. کد ملی و کلمه عبور سامانه تامین اجتماعی را وارد  کرده و روی دکمه “مشاهده سوابق بیمه” بزنید.
  3. در صفحه نمایش‌داده‌شده می‌توانید سوابق بیمه خود را مشاهده کنید.

استعلام سوابق بیمه سازمان تامین اجتماعی با پیشخوان ۲۴

استعلام سوابق بیمه از سامانه تامین اجتماعی

سامانه تامین اجتماعی علاوه بر ثبت‌ درخواست بیمه، از خدمات دیگری هم پشتیبانی می‌کند، که یکی از مهم‌ترین آنها سوابق بیمه متقاضیان است. برای استعلام سوابق بیمه تامین اجتماعی باید حتما در این سامانه ثبت‌نام کرده باشید؛ در غیر این‌صورت امکان استفاده از خدمات آن برای شما وجود ندارد. مراحل استعلام سوابق بیمه از سامانه تامین اجتماعی به ترتیب زیر است:

  1. در صفحه ورودی سامانه، نام کاربری و گذرواژه را وارد کرده و دکمه ورود را بزنید. (همچنین می‌توانید از طریق دولت من وارد شوید.)
  2. وارد قسمت خدمات سابقه از بخش بیمه‌شدگان شده و گزینه “کلیه سوابق” را انتخاب کنید.
  3. اطلاعات هویتی خود را بررسی و لیست سوابق خود را بررسی کنید.
  4. درصورت نیاز دانلود فایل سابقه را بزنید تا لیست سوابق ذخیره شود.

استعلام سوابق بیمه از سامانه تامین اجتماعی

اعتراض به سوابق بیمه سازمان تامین اجتماعی

گاهی اوقات پیش می‌آید که سوابق بیمه افراد که در سامانه تامین اجتماعی ثبت شده است، دچار مشکلاتی شده باشد؛ این مشکلات می‌تواند شامل ناموجود بودن سوابق تلفیقی بیمه تامین اجتماعی یا اشتباه بودن آنها شود. هر یک از مشکلات مربوط به سوابق بیمه، جزئیات و راه‌حل‌های مخصوصی دارد که در ادامه جزئیات هر کدام از آنها بررسی می‌کنیم.

نحوه اعتراض به سوابق بیمه دارای اشکال

مزایای و حقوق در نظر گرفته برای شما بر اساس اطلاعات ثبت‌شده در سامانه تامین اجتماعی سنجیده می‌شود، پس درصورت وجود هرگونه اشکال در آنها باید پیگیری‌های لازم را انجام دهید. شما می‌توانید برای اعتراض به سوابق بیمه ناقص تامین اجتماعی مراحل زیر را طی کنید:

  1. بعد از ورود به سامانه تامین اجتماعی، از بخش بیمه شدگان گزینه “خدمات سابقه” را انتخاب کنید.
  2. از بین گزینه‌های بازشده، “اعتراض به سوابق دارای کسری یا اشکال” را انتخاب کنید.
  3. هر یک از سوابق نمایش‌داده‌شده را بررسی کرده و برای اصلاح روی گزینه ویرایش بزنید تا بتوانید اطلاعات درست را وارد کنید.
  4. درصورت نیاز توضیحات خود را در بخش توضیحات وارد کرده و دکمه تایید و ارسال را بزنید.

نحوه اعتراض به سوابق بیمه ناموجود

سوابق بیمه ناموجود تامین اجتماعی می‌تواند در اثر خطای عمدی یا سهوی کارفرما در سامانه تامین اجتماعی ایجاد شود. درصورتی‌که نسبت به هر یک از سوابق ناموجود بیمه خود در سامانه تامین اجتماعی بی‌توجه باشید، ممکن است هنگام دریافت خدمات یا مشمولیت‌های بازنشستگی و مستمری، با مشکلات زیادی روبه‌رو شوید. نحوه اعتراض به سوابق بیمه ناموجود تامین اجتماعی به‌صورت زیر است:

  1. از قسمت خدمات سابقه، بخش بیمه‌شدگان، گزینه “اعتراض به سوابق ناموجود” را انتخاب کنید.
  2. در صفحه بازشده روی گزینه “جدید” کلیک کرده و اطلاعات درخواستی که در فرم نمایش داده شده است را تکمیل کنید.
  3. بعد از اطمینان از درستی آنها،‌ روی دکمه “ذخیره ” کلیک کنید.
  4. درصورتی‌که نیاز به توضیحات باشد، آنها را در بخش توضیحات وارد کرده و دکمه “تایید و ارسال” را بزنید.

تعهدات بیمه تامین اجتماعی

بیمه سازمان تامین اجتماعی جهت تامین رفاه و ارائه خدمات مختلف،‌ تعهداتی ارائه می‌کند. این خدمات با توجه به ویژگی‌هایشان در انواع بلند مدت، کوتاه مدت و بیماری‌های خاص دسته‌بندی می‌شوند. هر یک از تعهدات تامین اجتماعی شرایط و قوانینی دارند که در جدول زیر به معرفی آنها پرداخته‌ایم.

تعهدات بیمه تامین اجتماعی

لیست خدمات تامین اجتماعی
نوع تعهد مشمولیت
تعهدات بلند مدت کمک هزینه بازنشستگی

مستمری از کارافتادگی (جزئی و کلی)

کمک هزینه بازماندگان متوفی

تعهدات کوتاه مدت اکثر هزینه‌های درمانی

هزینه‌های کفن و دفن

هزینه‌های ازدواج

هزینه‌های ایام بارداری

غرامت نقص عضو

پوشش بیماری‌های خاص اوتیسم

شیمی درمانی

هموفیلی

تالاسمی

دیالیز خونی

دیالیز صفاقی

ام اس

جمع‌بندی مزایای بیمه تامین اجتماعی

استفاده از خدمات بیمه سازمان تامین اجتماعی به افراد کمک می‌کند که بتوانند تاثیرات بسیاری از فشارهای‌ اقتصادی و درمانی را در زندگی خود کاهش دهند. سازمان تامین اجتماعی با ارائه خدمات متنوع، بسیاری از اقشار جامعه را تحت پوشش و حمایت خود قرار داده و ارائه‌دهنده کمک‌هزینه‌های بسیاری مانند کمک‌‌هزینه‌های درمانی،‌ بازنشستگی، ازدواج و … است. توجه داشته باشید که اتباع خارجی که دارای مدارک اقامت قانونی هستند هم، می‌توانند از مزایای بیمه تامین اجتماعی بهره‌مند شوند.

سوالات متداول مزایای بیمه تامین اجتماعی

در این بخش سوالات متداول مربوط به مزیت‌های بیمه تامین اجتماعی را آورده‌ایم:

آیا حقوق و مزایای بیمه تامین اجتماعی شامل افراد بیکار هم می‌شود؟

بله؛ کسانی‌که دارای حداقل ۶ ماه سابقه بیمه و قرارداد یک ساله از آخرین محل کار خود هستند، می‌توانند با دریافت تاییدیه از کارفرما و ارائه مدارک لازم از مزایای بیمه بیکاری تامین اجتماعی بهره‌مند شوند.

آیا امکان استعلام سوابق بیمه سازمان تامین اجتماعی وجود دارد؟

بله؛ درصورت نیاز به اطلاع از سوابق بیمه می‌توانید به سامانه پیشخوان ۲۴ مراجعه کنید و از خدمات سرویس استعلام بیمه آن بهره‌مند شوید.

بهترین نوع بیمه تامین اجتماعی برای زنان خانه‌دار چیست؟

بیمه تامین اجتماعی زنان خانه‌دار در سه سطح ارائه می‌شود و شما می‌توانید با توجه به شرایط و نیاز خود یکی از این سطوح را انتخاب کرده و حق بیمه آن را پرداخت کنید. در حالت کلی بهترین بیمه برای زنان خانه‌دار، بیمه سطح ۳ با میزان حمایت ۱۸ درصد است.

مزایای بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد چیست؟

از جمله مزایای بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد می‌توان به کمک هزینه مستمری، حقوق بازنشستگی، کمک هزینه ازکارافتادگی و غرامت فوت اشاره کرد.

برای استعلام حقوق بازنشستگی چه کنیم؟

جهت اطلاع از جزئیات پرداخت حقوق بازنشستگی تامین اجتماعی،‌ می‌توانید وارد سامانه پیشخوان ۲۴ ‌شده و از بخش خدمات اجتماعی فیش حقوق  تامین اجتماعی را انتخاب کنید، در نهایت با ارائه اطلاعات خواسته‌شده می‌توانید اطلاعات مورد نیازتان را دریافت کنید.

ثبت دیدگاه